Når du køber hund hos Keytanas

Krav til køber

Jeg forbeholder mig retten til at afvise hvalpekøbere, hvor jeg ikke mener at en Rottweiler er hunden for vedkommende. Rottweileren er en fantastisk familiehund, men den har også brug for kærlige men faste rammer samt mental og fysisk aktivering for at fungere optimalt.

For at kunne købe hvalp hos mig skal man, som minimum komme til en indledende samtale (som selvfølgelig er uforpligtende). Har man børn, så skal disse med til samtalen. Efter samtalen vil jeg anbefale, at man kører hjem og tænker over om man vil købe hvalp hos mig inden man evt. reserverer en hvalp. Man får ikke lov at komme ud og se hvalpe og tage dem med hjem hos mig, selvom hvalpen er over 8 uger.

Idet jeg lægger vægt på driftige og arbejdsvillige hunde, sælger jeg kun til købere, der vil arbejde med hundene i form af træning. Det betyder, at hunden kommer ud og bliver trænet på træningspladser. Om det er IPO, PH, DCH, LP, nosework eller andet er lige meget. Det er ikke fordi det skal være på konkurrenceplan, men det er vigtigt at de bliver aktiveret og stimuleret mentalt. Hvalpehold er ikke nok. Det er vigtigt at man træner gennem hele hundens levetid.

Jeg tager ikke depositum idet jeg ikke ønsker, at folk i sidste ende køber en hvalp hos mig fordi de ikke ønsker at miste deres depositum og så sælger hvalpen videre.

Krav til mig som sælger

Jeg avler kun på hunde, som er godkendt efter Dansk Kennel Klub ( DKK) standarder, og dermed har opnået alle betingelserne for, at blive stambogsført ved DKK. Jeg lægger vægt på at det er racetypiske tæver og hanner, med godt temperament og gode drifter og arbejdsvillige , samt at de egner sig til brugsarbejde. Jeg sætter krav til HD og AD samt et højt HD indeks.  Det er selvfølgelig ingen garanti for at man helt kan undgå HD i avlen, men jeg vil gøre mit bedste ud fra valg af avlspartnere og kriterier hertil. I dag er der ikke et decideret krav om kendt JLPP status. Det anbefales dog at parre fri/fri eller fri/bærer. Dette følger jeg selvfølgelig for at sikre, at sygdommen ikke gives videre i racen.


Hvalpene er altid:

- med DKK stambog

- sundhedstjekket af dyrlæge

- fået ormekur og som minimum 1. vaccination (8 uger).

- chippet

- sælges med DKK købskontrakt og garanti.

- der gives første træningspas op til max 750 kr. mod forevisning af betaling til træningshold.

Derudover følger der en sæk hvalpefoder med og et tæppe som lugter af mor og søskende. 

Pris for en hvalp er 14.000 kr.

Hvalpene fødes og vokser op inde i huset. De er vant til dagligdagens larm fra familien, børn og støvsuger mv. De vil være påbegyndt den første socialisering hos mig, bl.a. ved besøg (når de er minimum 3  uger), de vil have været ude at køre i bil og oplevet en masse andet.

Når der er hvalpe vil jeg holde en dag med åbent hus om ugen, hvor jeg giver kaffe og kage til folk som vil komme og se på hvalpene. Skal man have hvalp og ikke kan disse dage, så taler vi om besøg andre dage for at kunne følge ens hvalp. Grunden til den ene dag med åbent hus, som hovedregel, er at skabe ro for hvalpene og moren og give mulighed for anden form for socialisering (køretur mv.) de andre dage.

Man vil først få lov at vælge hvalp når hvalpene er 7 uger og hvalpetestet. Valget vil ske i samråd med mig og jeg vil forbeholde mig retten til at udvælge de hvalpe man kan vælge af. Det betyder, at jeg sammen med jer taler om, hvad I har af ønsker til hvalpen og derefter ser på hvilke(n) hvalp(e), der passer til jer. Grunden til at valget først kan træffes efter 7 uger er, at så kan man se så meget af den personlighed som muligt inden de skal afsted.

Man vil som køber altid være velkommen for at ringe eller komme forbi, hvis der er brug for råd eller vejledning. Jeg vil forsøge at afholde et årligt hvalpetræf for alle, som køber hvalp hos mig.